Heldag i naturen

An en gang sitter jag hemma hos Angie, lyssnar pa musik och dricker juice.
Vi hade en lang, underbar dag igar tillsammans med Pan, Sukien och Sukiens brors son. Lanade skolans varn och akte ut till Khao Sam Roi Yot National Park dar vi paborjade var langa vandring till var provins kandaste grotta. Bergsvandringen paminde valdigt mycket om min och mammas "Pefki walk" som vi gjorde for nagra arsedan pa Kreta. Skillnaden ar att det da var det 30 grader varmt, har ar det 40. Dessutom fanns det ingen trevlig restaurang vid malet, utan nar vi antligen kommit fram och pustat ut var vi tvugna att samla kraft for att ga hela vagen tillbaka igen. Det var i alla fall en underbar plats och absolut den vackraste grotta jag nagonsin besokt.
Efterat var vi sa trotta att vi inte orkade satta oss i den eldheta bilen igen. Hyrde istallet en bat och akte runt lite grann pa havet. Vi akte till en ode strand som paminde mycket om de strander jag brukade dromma mig bort till nar jag sag programmet "Robinsson" for nagra arsedan. Forsokte verkligen suga i mig varje ogonblick i denna underbara natur. Dock drojde det inte lange forran vi allihop somnade pa vara filtar.
Efter nagra timmars somn akte vi tillbaka och begav oss till en annan del av nationalparken. Denna del var ocksa vacker, men lite for mycket patrangande apor for att vi skulle kunna slappna av. Jag hyser nagon typ av hatkarlek till thaiaporna har. De ar valdigt sota att titta pa, men man vill inte garna ha dem for nara. Dessutom kan de garna, helt utan forvarning, hoppa upp och sno det man har i handerna. Nar vi kom tillbaka till bilen hade vi apor i hela bilen.
Slutligen besokte vi den stora Buddhastatyn i provinsen soder om varan. En riktigt maktig staty.








I mitten av grottan har det byggts ett litet buddhistiskt tempel.

Tander rokelser och ljus i grottan.
\
Sukiens brors son. Mer thailandsk kille far man leta efter.

Slaende likt "Robinsson"?

Apor i bilen


Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu blandade du ihop korten lite: Det var på Makrigialos på Kreta vi var på "Pefki walk" till byn Pefki (420 m över havet)och deras namnsdagskapell på toppen. Se kapellet längst upp på toppen (hur långt det är dit förtäljer inte historien och vi gjorde det i värmen!!!): http://www.crete-today.com/traditional/ierap/pefki/pe3.htm

(Cypern är platt som en pannkaka.... ) Så nu vet du det... Kram

2009-03-09 @ 17:12:32
Postat av: Anonym

....förutom Throodos-bergen då (där har du inte varit med). Puss

2009-03-09 @ 17:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0