Country wedding

Istallet for att aka till nagon (super)billig restaurang i narheten av skolan, akte vi till ett brollop pa lunchrasten. Precis som begravningarnera har, pagar de thailandska brollopen i dagar. Det finns tva typer av brollop: city weddings och country weddings. City weddings ar lite mer pakostade och de har alltid en viss typ av dresscode. Country weddings daremot ar lite mer avslappnade och folk kan komma och ga som de vill for att ata och dansa. Gasterna behover inte ha med sig nagra presenter och det finns inga krav pa vilka klader man ska bara.
I Thailand ar hierarkin sa pataglig att man till och med delar in borden i tva olika rangordningar. De flesta ar for vanliga gastser medan nagra fa utvalda bord ar for de finare gasterna. De borden ar storre, stolarna bekvamare och dar serveras battre mat.
Min rektor var en av dessa "fina" gaster som bjudits till brollopet. Inte for att paret som gifte sig kande honom eller hade nagon som helst koppling till honom over huvud taget, utan endast for att det skulle se fint ut att ha honom dar.


Mannen som gifte sig var soldat. Halften av gaserna var darfor armekladda.


Som vanligt vid stora tillstallningar skulle min rektor halla tal. Som sagt, inte for att han kande paret som gifte sig utan mer for att hoja standarden pa brollopet;

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0