Begravning och midsommar

Midsommarafton borjade med en lang och harlig sovmorgon. Pa skolan hade vi annu nagon typ av cermoni och denna gang for nagon nyoppnad bank. Jag borjar bli lite trott pa den har typen av cermonier. Det ar alltid samma sak (munkar, thaimusik, chanting, tal osv i all evighet). Jag och Nora beslot oss darfor for att istallet vara hemma. Mina formiddagslektioner var anda istallda.
Pa eftermiddagen holl Nora en lektion med mina klasser 5/1 och 5/2. Hon berattade om sig sjalv och om Sverige och efterat fick eleverna lamna in en quiz som handlade om vad Nora berattat. Klasserna skotte sig faktiskt riktigt bra och alla verkade intresserade av att fa hora om livet pa andra sidan jorden. I synnerhet intresserade de sig for sno, vilket verkligen ar ett fenomen i deras ogon.

I torsdags fick jag beskedet att en av mina kollegor pa skolan fatt hjartattack foregaende dag. Jag kande henne inte val, men vi brukade motionera tillsammans ibland efter skolan.
I fredags, pa midsommar, var det iaf forsta dagen pa hennes 7 dagar langa begravning. Jag har tidigare varit pa begravning har i Thailand och jag har lite svart for hela grejen. Denna begravning var inte lika stojig som den forra men aven har satt folk mest och socialiserade sig med varandra. Nar likbilen korde in pa omradet vande det sig lite i magen pa mig. De bar fram kroppen langst fram i templet och darefter var det tid for alla gaster att halla vatten over hennes hander for att hedra den doda. Jag har sett doda manniskor tidigare och har da inte haft nagra problem med det. Den har gangen var det dock varre. Tror det beror pa att hon inte sag det minsta fridfull ut. Hon dog i smartor med oppen mun och av nagon anledning hade de inte stangt munnen pa henne efter att hon somnat in. Sa dar lag hon langst fram, blek och sminkad med oppen mun. Kvinnan jag sprang langst skolomradet med bara for nagra dagar sedan. Laskigt hur fort det kan ga.
Att halla vatten over doda manniskor ar for ovrigt inte roligaste sattet att paborja sitt midsommarfirande.

Efter begravningen akte jag och Nora vidare till Hua Hin dar vi at midsommarmat pa Cajutan. Darefter begav vi oss till Hiltonbaren vilket paminde valdigt mycket om barerna i Phatong. Dock lite dyrare drinkar, lite finare klader och lite vackrare thaiflickor. Men samma typ av kottmarknad.
Jag och Nora kande oss valdigt mal place da det bara var gamla, fula farang-gubbar (varav mer an halften med all sakerhet har fru och barn dar hemma) och en massa sma, sota thaiflickor. Och sa jag och Nora. De enda unga farangtjejerna som absolut inte horde hemma i sammanhanget.

Lordagen blev shoppingdagen med stort S! Jag lyckades bocka av hela min koplista och nu ar alltsa alla presenter till vardfamiljen, Sukean och alla er dar hemma kopta. Lyckades dessutom hitta en hel del fint till mig sjalv. Har bestamt mig for att inte shoppa onodigt pa ett ar nar jag kommit hem. Fick med andra ord passa pa nu nar allt sammans dessutom ar nast till gratis.
Forutom shopping blev det pizza, Swensens och svensk kvalitetstid.

Dagarna i Hua Hin var jatteharliga. Men vad som nastan kanns annu harligare ar att ha latit Nora ta del av mitt thailiv i Pranburi. Eftersom hon redan kan kulturen, spraket (i alla fall det mest basic), vet hur man ska mota manniskor har (vilket skiljer sig valdigt mycket ifran hur man moter nya manniskor i Sverige), vet vad man ska prata om, hur man ska kla sig och hur man ska uppfora sig, behovde jag inte oroa mig det minsta, utan kunde bara luta mig tillbaka och njuta av svenskt umgange.
Jag och Nora ar valdigt olika och jag tror det ar just darfor vi klickar sa bra. Vi mots pa mitten och kompenserar varandra. Hade det inte varit for Thailand skulle vi nog inte gett varandra en chans. 
Jag ar sa glad att just hon valt att gora samma knappa sak som jag i ett halvar och jag ar sa glad over att hon valt att gora det i just detta land. Trots att vi bor langt ifran varandra bade i Sverige och i Thailand, sa kanns hon sa nara pa nagot satt. Jag har verkligen hittat en van for livet!


 


Ko for att halla "heligt vatten" pa kroppen. Pa trabanken langst fram sitter min rektor samt tva andra rektorer som tidigare arbetat pa skolan. De (istallet for de anhoriga) har alltsa som vanligt hedersplatserna vid tillstallningen. Sa typiskt thai.

Efter slaktingarna och lararna, var det elevernas tur. Makabert

Sotaste Nora!

Midsommarmat! Smakade verkligen hemma.

Disig och varm lordagmorgon

Favoritshopen!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin du är! (som alltid) Snart får man se dig hemma igen. Underbart!

2009-06-23 @ 04:23:54
Postat av: Jessica

Snubblade in här av en tillfällighet, men mycket intressant och välskriven blogg måste jag säga! Lagom personlig. Du verkar vara en av få som lyckas kombinera både fin utsida och fin insida. Keep up the good work!

2009-06-23 @ 07:54:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0