Prachuap Khiri Khan

Då är det alltså plötsligt på riktigt. Tiden är inne för den där avlägsna resan som ska äga rum någon gång långt fram i almanackan.
Vad hände med alla veckor och månader sedan den där dagen i början av augusti då jag bestämde mig för att ta en pause ifrån Sverige? Och framför allt, vad hände med alla förberedelser och avsked som skulle planeras in i god tid för att i största möjliga mån slippa stress de sista veckorna innan jag drar?
Mitt reseplaneringsschema gick inte riktigt som det skulle. Det var precis i den här situation jag inte skulle befinna mig i såhär en vecka före avresan, med tusen samtal som måste ringas, vänner och släkt som det måste sägas hejdå till, en knappt påbörjad inköpslista samt en opackad resväska.
Jag och min framförhållning.


Hur som helst. Snart kommer jag att bo i en liten stad vid namn Prachuap Khiri Khan som ligger ca 9 mil söder om Hua Hin.
Det jag vet är att den är belägen vid en havsbukt och att där finns ett gigantiskt berg vid namn "Khao Chong Kra Chok". På toppen av detta berg ligger det ett buddistiskt tempel med utsikt över vikarna längst kusten. Många av de djupt troende i staden vandrar tydligen dit varje dag, vilket är fascinerande med tanke på trappornas 390(!) trappsteg och den otroliga värmen. 
Staden har, trots sin långa sandstrand och vackra natur, väldigt få turister jämfört med andra thailändska kuststäder.
Jag har en känsla av att jag kommer trivas väldigt bra här. Kombinationen att bo vid havet men samtidigt slippa västerlänningar och turism är nästan för bra för att vara sann. Här kommer jag verkligen få chansen att träda in i den riktiga thailändska kulturen.

På plats kommer jag att arbeta som engelskalärare på skolan "Triam Udom Suksa Pattanakarn School".
Mer än så vet jag inte i nuläget. Faktum är att det känns rätt skönt att inte ha någon som helst aning om hur jag kommer leva mitt liv där nere. "Man får aldrig chansen att testa sina vingar om man är för feg för att lämna marken man står på", som det så fint heter.





Berget "Khao Chong Kra Chok"                    Viken Prachuap Khiri Khan




Kommentarer
Postat av: Nora

Åh vad fint det ser ut!! :) Jag kommer och hälsar på, haha ;) Snart lämnar vi marken vi står på!! :D

2009-01-22 @ 11:42:57
Postat av: Anonym

Räknar med en videoblogg!!!

2009-01-22 @ 22:56:28
Postat av: Tommy

Keep up the good work!

2009-01-24 @ 14:57:59
Postat av: Anonym

Jag ska till Hua Hin mellan den 29 jan och 8 feb :O Kanske får ta å hälsa på dig nån dag =)

2009-01-25 @ 22:53:13
Postat av: Anonym

Meh, mitt namn kom inte upp av nån anledning.. det var Daniel Mattsson som skrev iaf :D

2009-01-25 @ 22:53:57
Postat av: Anonym

Hej Linda!

Jag är väninna med din mormor Anita,heter Ingrid skall bli roligt att följa dig på ditt stora äventyr. Jag hoppas att du står ut med alla spindlar och andra små äckliga djur, LYCKA TILL.

Hoppas vi hörs igen.

Kram

Ingrid

2009-02-08 @ 19:31:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0