Tommy pa besok

Sa har Tommy kommit pa besok. Sukean hade hyrt var skolbil hela dagen for att ta oss runt pa en guidad tur i provinsen. Vi fick bland annat se annu en mangrove forest, lite sota apor, ett tempel och en fin strand.
Darefter akte vi till Hua Hin och checkade in pa ett billigt hostel. Songkran har borjat, vilket ar festivalen for det thailandska nyaret. Alla ar lediga hela veckan for att spruta vatten och kasta puder pa varandra. Bokstavligt talat deltar verkligen alla i detta spektakel, bade gamla som unga. De enda som inte ar med i vattenkriget ar munkarna, och de ar ocksa de enda som det inte ar tillatet att spruta ner.
Varje ort har en speciell dag da det firas lite extra dar. Imorgon ar det Hua Hins tur och den sextonde ar det i Pranburi. Jag och Tommy ska darfor ladda upp med baddrakter, de fetaste vattenpistolerna och en massa kolhydrater i magen. Imorn blir det krig!

Pa tal om krig ar det valdigt oroligt i Thailand just nu vilket sakert inte gatt manga forbi. Thailands premiarminister har utropat undantagstillstand i bade Bangkok och i Pattaya. Hittills har redan, enligt aftonbladet, ca 150 personer dott i stridigheterna i soder, samt en hel del skadats i Bangkok.
Vad som skrammer mig mest ar inte oroligheterna i sig, utan regeringens beslut om censur. I thailandska tidningar och pa thailandsk tv visas ingenting om landets stridigheter. Orsaken ar att de dels inte vill oroa lokalbefolkningen, men ocksa att de inte vill att fler personer att "haka pa" stridigheterna.
Vad jag forstar handlar det hela inte bara om politik, utan aven om religion, pengar och knark.
Vi far se vart det hela slutar. Just nu tanker jag dock inte fokusera pa nagot annat an (vatten)kriget i Hua Hin.



Tommy anlander bak pa Sukeans moppe

Liten ekorre i templet


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Sällan skådat en brattigare kille bak på en moppe :)

2009-04-12 @ 21:40:05
Postat av: Anonym

Läs svenska nyhetsartiklar, dvs följ vad som står och håll koll på UD's sida. (Inget bra att besöka Bangkok nu varjefall...) Förmodar att du inte märkt något av oroligheterna. Men var försiktig gumman. Kram mamma/pappa

2009-04-13 @ 13:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0